ראיון מרתק עם צורי דבוש הבעלים ויו"ר של חברת קליל. צורי מוביל את החברה כבר משנת 2001 שבה נרכשה על ידו כשהיא במצב הפסדי. כיום, קליל הפכה להיות חברה רווחית ביותר, מובילה בתחומה ועם נאמנות עובדים גבוהה ביותר (הוותק הממוצע לעובד הוא 17.5 שנים), שגם בימי מלחמת לבנון השניה, תחת מטחי הטילים של חיזבאללה, המשיכו להגיע יום יום למפעל (למרות שלא נדרשו לכך) ולדאוג שהייצור לא יפגע.
המוטיבציה של צורי היא לעשות את מה שהוא אוהב, והוא קם בכל בוקר לממש זאת בעבודה היום יומית שלו, בקליל ובמיזמים השונים שהוא מעורב בהם.
צורי משתף בפתיחות על הדרך הארוכה שהוא, העובדים והחברה עשו לאורך השנים, כיצד הערכים שקיבל מאמו ואביו מוטמעים בו ובעשייה שלו.
החזון של קליל, הוא "לגרום לסביבתנו לחייך ולהיות גאים במעשינו" – מה זה אומר בפועל? וכיצד מנהלים על בסיס זה, ביום יום?
וגם, תשמעו מצורי מה העובדים שלו לא אוהבים בו 😊
צורי דבוש, יזם, מנחה, איש עסקים, פילנתרופ חברתי, יו"ר והבעלים של חברת קליל ויו"ר חברה לתועלת הציבור "אנו – עושים שינוי". עסק בילדותו בעיצוב ובתפירה של בובות.
בתיכון הוא למד עיצוב אופנה, בצבא שירת בתותחנים (ונזרק מקורס קצינים לאחר שהרגיז את שאול מופז). בשיבוץ מחדש הוא נבחר להית אחד ממקימי יחידת מגלן, המכונה אז ״מברשת״ ומעצב להם את סמל היחידה. לאחר שירותו כלוחם מקים את מערך ההדרכה. לאחר השירות הוא מתחיל ללמוד עיצוב בבצלאל. לאחר שנתיים הוא נזרק מהלימודים ומקים חברה לפיתוח לומדות בשם היפרלוג, שעל בסיסה מוקמת חברת גיאו שלימים הופכת לחברת חברת אמבלייז. בשנת 2000 ביצע אקזיט ויצא מהחברה.
לאחר שיצא מההייטק, רצה להקים קרן פילנתרופית ולהשקיע בחברה תעשייתית וכדבריו "לעשות טוב כבעל המאה שהוא בעל הדיעה".
וכך בשנת 2001 הוא רכש את חברת קליל בכרמיאל שהפסידה כסף וניסה לשקם אותה. לאחר 3 שנים, המצב של החברה לא השתפר ונדרש שינוי משמעותי על מנת להעלותה על דרך המלך.
לאחר שורה של צעדים לא פשוטים, החלטות קשות ושינויים, קליל עלתה על דרך המלך והפכה לחברה רווחית ומובילה בתחומה עם שווי שוק של יותר מחצי מיליארד שקל. עם נאמנות גבוהה ביותר של עובדים, שגם בימי מלחמת לבנון השניה, בשיא מטחי הטילים של חיזבאללה, המשיכו להגיע לעבודה לדאוג שהמפעל ימשיך לייצר מבלי לפגוע בתפוקה.
לאורך השנים צורי מקדם מהלכים לשיפור תנאי העובדים וההשקעה בקהילה. ועל כך גם זכתה קליל באות העסק הקשוב של ארגון "קפיטליזם קשוב ישראל" בשנת 2018 בהוקרה על התנהלות עסקית לאור יעוד נעלה.
ב-2019 קליל נכנסת לראשונה למדד 100 המותגים של גלובס, וחלון קליל מסדרת הבאוהאוס נבחר כמוצג מוזיאוני רשמי בתערוכת מאה שנים לבאוהאוס במוזאון ישראל ירושלים.
צורי הוא גם יוזם הקמת פארק אקולוגי לפרפרים בשטח מפעל "קליל" על שטח של כ-15 דונם, בשיתוף החברה להגנת הטבע ועיריית כרמיאל.
קליל בהובלתו של צורי, הצליחה לעשות את הבלתי אפשרי בתחומה ולהכנס למדד 100 המותגים המובילים בארץ.
איך קליל הפכה להיות "אי של יציבות" עם נאמנות עובדים גבוהה ביותר, ועובדים שרואים בקליל את הבית השני שלהם.
צפו בכתבה של הערוץ הראשון
איך גורמים לחברה לעבור ממקום של פריון של 9$ לשעה לפריון של 54$ לשעה – יותר מהממוצע הארצי ויותר מהממוצע של ה-OECD.
ב-2018 קליל זכתה באות הוקרה מארגון קפיטליזם קשוב ישראל, בזכות התנהלות עסקית לאור ייעוד נעלה.