עימאד תלחמי הוא איש שאוהב אנשים. כל אדם באשר הוא. וזה ניכר מהרגע הראשון שפוגשים אותו. בחיוך, ברצון ובכוונה לעזור ובהתעניינות שלו בצד השני. הוא אומר שהיעוד שלו הוא לקרב בין אנשים ולקרב בין לבבות וכשמסתכלים על העשייה הרבה והמבורכת שלו רואים איך זה מתממש בכל דבר שהוא עושה ומעורב בו.
עימאד מאמין בדו-קיום והלכה למעשה הוא מממש אותו בחברה המצליחה שהקים באבקום, בחממת ההייטק שהקים "תקווין" ובכל שאר הפעילויות שהוא מאמין בהן.
הוא מאמין גדול שאת השלום ניתן יהיה להביא דרך הפעילות העסקית והכלכלית שתשלב בין העמים.
ובכלל עימאד הוא איש של אמונה שטוען (מנסיונו הרב) שדרך האהבה והאמונה אדם יכול לעשות הכל.
בראיון המרתק והמרגש איתו, עימאד משתף על הדרך שלו, אבל בעיקר מעניק השראה לכל יזם ובעל עסק:
עימאד החל את דרכו התעסוקתית כפועל בחברת הטקסטיל דלתא, ובתוך 20 שנים הפך למספר שתיים בחברה ויד ימינו של דב לאוטמן, מייסד דלתא.
ב-2008, עם פרישתו של לאוטמן מדלתא, פרש גם עימאד מהחברה והחליט לפנות ליזמות עסקית פרטית. ביחד עם יוסי ורדי, הגה עימאד את החזון להקים מיזם גדול בגליל שיספק שרותי Call Centers ופיתוח תוכנה לחברות גדולות בישראל.
החברה הוקמה במטרה לעזור לנשים וגברים ערבים להשתלב בשוק העבודה, תוך שיתוף פעולה עם עובדים ולקוחות יהודים. עימאד בחר לקרוא לחברה שהקים בשם "באבקום"' צמד מילים עם "צליל של הייטק"' שיש לו משמעות ברורה בשפה הערבית – הדלת ("באב") שלכם ("קום"). כיום החברה מעסיקה 2600 עובדים, ב-11 מרכזים (40 מוקדים) ברחבי הארץ, מהדרום לצפון ומקפידה על ההעסקה מגוונת של דרוזים, ערבים, בדואים, יהודים, חרדים, ועוד.
באבקום משמשת כמודל (case study) בתוכנית הלימודים של הרווארד בלימודי תואר שני במנהל עסקים.
ב-2014 הקים עימאד בשותפות עם חמי פרס ועם אראל מרגלית את חממת ההייטק החיפאית "תקווין" ("בראשית" בערבית). שנועדה לאפשר ליזמים ערבים לקדם בהצלחה חברות סטארט-אפ בבעלותם.
ב-2010 עימאד נבחר כאחד מ-101 המשפיעים לטובה על החברה והכלכלה הישראלית. וב־2018 הוא קיבל תואר דוקטור לפילוסופיה לאות כבוד על פועלו לשילוב עשייה חברתית בעסקיו. ובחודש מאי האחרון, עימאד זכה בפרס הכלכלה בישראל על שם רמינסיאנו.
עימאד גם חבר בצוות ההנהגה של ארגון קפיטליזם קשוב ישראל ומשמש כדירקטור בארגונים ועמותות לתועלת הציבור בתחומי החינוך והתעסוקה.